Blankpusser identiteten

 ÅNDELIG LEDERSKAP: Generalsekretær Hallaråker ønsker seg bredest mulig samtale før sommernes Generalforsamling.(FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Vilhelm Viksøy Dokumentet som har fått navnet ”Leiarskap og tilsyn i Indremisjonsforbundet”, har to hoveddeler. En som er bibelsk og historisk forankret og en del som anvender spørsmålet inn i dagens bedehushverdag. – Dette er på mange måter et praktisk dokument. Det […]

 Karl Johan Hallaråker 
ÅNDELIG LEDERSKAP: Generalsekretær Hallaråker ønsker seg bredest mulig samtale før sommernes Generalforsamling.(FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Vilhelm Viksøy

Dokumentet som har fått navnet ”Leiarskap og tilsyn i Indremisjonsforbundet”, har to hoveddeler. En som er bibelsk og historisk forankret og en del som anvender spørsmålet inn i dagens bedehushverdag.

– Dette er på mange måter et praktisk dokument. Det diskuterer noe prinsipielt, men har først og fremst et sikte om å være til konkret hjelp for indremisjonsfolket på lokal- og kretsplan, sier generalsekretær Karl Johan Hallaråker.

I en tid der Statskirken vakler på ustøe føtter, ønsker ikke Hallaråker å bygge noe nytt kirkesamfunn. Dokumentet inspirerer snarere til å gjenreise den gamle lekmannsarven som ligger i det allmenne prestedømmet og den nådegavebaserte tjenesten, og la seg inspirere av grunntenkningen til de åndelige indremisjonsfedre.
– Det er utrollig hvor framsynte våre fedre var, sier generalsekretæren.

– Det handler om røtter og fornyelse. Vi må ha kontakt med røttene våre, men det betyr ikke at vi skal kopiere det som de gamle gjorde. Vi må lære av hvordan de tenkte og hvordan de prinsipielt forholdt seg til sin tid, men så må vi gjøre jobben med anvendelsen inn i vår tid. Det blir katastrofe dersom det å ta vare på arven blir det samme som å kopiere, sier Hallaråker.

Dokumentet har vært lagt fram både for Forbundsstyret og kretssekretærene. Det har vært en god opplevelse, forteller Hallaråker. Nå ønsker han innspill fra flest mulig før endelig dokument gjøres ferdig etter sommerens GF.

– Dokumentet er tilgjengelig på nettsidene våre så kom gjerne med innspill allerede nå, men det viktigste er å stille opp som utsendinger under sommerens Generalforsamling. Da blir dette dokumentet hovedsamtalen. Så nå håper jeg misjonsfolket møter opp i stort tall for en viktig og spennende samtale under sommerens GF, sier Hallaråker.

Dokumntet i sin helhet kan du laste ned her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.